SieMatic

SieMatic

Inspiratie en innovatie: SieMatic aan het Vondelpark

Rainier Zweep, commercieel directeur van SieMatic Nederland:

”De keukenmarkt wordt al jarenlang gedomineerd door prijsschieters. Woorden als ‘design’ en ‘kwaliteit’ verliezen hun ware betekenis. Daar kun je op twee manieren op reageren: meedoen of er boven staan. SieMatic is zich blijven concentreren op innovatie en introduceerde jaarlijks nieuwe ideeën, vormen, materialen en kleuren, die inmiddels meervoudig zijn bekroond met internationale designprijzen.”

NIEUWE ERVARING

“Geen ander merk heeft zoveel uitvindingen gedaan om keukens te perfectioneren, koken leuker te maken en de keuken op niveau te integreren in het interieur. Dat maken wij zichtbaar in onze SieMatic Flagship Store, daar ervaar je keukens in een woonomgeving. Zorgvuldig ingericht op basis van drie SieMatic lifestyles: Pure, Classic en Urban. Deze sluiten aan op de manier waarop de beoogde doelgroep wil wonen en leven. Dat werkt heel verfrissend.”

TIMELESS ELEGANCE

“In ons pand zijn de oorspronkelijke vertrekken teruggebracht in hun architectonische stijl van weleer maar met eigentijdse flair. Tijdloos elegant. Met meubels, verlichting, vloeren, wanden en accessoires die perfect bij die sfeer passen. Je loopt de kamers in en alles klopt, voelt goed. Alsof je bij iemand op bezoek bent die jouw stijl en smaak heeft. Niet alleen de keukens maar alles wat je ziet is leverbaar. Toch ligt het accent op inspireren en informeren, niet op verkoop. Deze doelgroep wil geen verkopers die tegen hen aanpraten. Bij ons vinden ze consultants die de opleiding en het talent hebben om mee te denken bij het creëren van een persoonlijk lifestyle interieur. Het zijn creatieve gesprekken waarbij nog ouderwets met een potlood wordt geschetst om gedachten zichtbaar te maken.”

GASTVRIJHEID

“Bezoekers worden niet als klant maar als gast bejegend. Bij ons komen bezoekers in eerste instantie om indrukken op te doen. We laten mensen kennismaken met de mogelijkheden van SieMatic. Het adviesgesprek beperkt zich echter niet tot de keuken maar kan de totale inrichting omvatten. Hiertoe werken we samen met Co van der Horst Interieuradvies in Amstelveen en een aantal topmerken in het hogere segment.”

INRICHTING

Behalve stijlkamers omvat het grote pand ook enkele functiekamers. In de Bibliotheek krijgt men een overzicht van mogelijke materialen en kleuren, die bij het juiste licht kunnen worden bekeken. In de Techniekkamer wordt zichtbaar gemaakt welke apparatuur er is en hoe deze werkt. Ook is er een grote ruimte voor inspirerende gesprekken, met perfecte koffie of een mooie wijn. Opvallend: alles wat we kennen van de typische verkoopplekken in showrooms ontbreekt hier. Geen pc’s, catalogi, stalen en orderblokken. “Wel boeketten verse bloemen, roomboterkoek en bonbons. En als het gesprek uitloopt, gaan we iets lekkers maken in een van de SieMatic keukens.”

INSPIRATIE

`De SieMatic Flagship Store is de plek om SieMatic te bekijken op een andere manier. Ook voor  architecten, interieur-designers en stylisten om -met of zonder opdrachtgevers inspiratie op te doen. Welkom!`

www.siematic-vondelpark.nl , www.siematic.nl

 

 

Related Projects