Judith Snoeijen

Judith Snoeijen

Op de cultuurboerderij

 

Geïnspireerd door de natuur en de mens ontwierp Judith Snoeijen voor haar afstuderen aan de Jan des Bouvrie Academie De Cultuurboerderij waar de bewoners hun roots volgen en werken aan hun eigenwaarde.

“Mensen zijn niet meer verbonden met hun omgeving en steeds minder met elkaar. Het landelijk straatbeeld raakt in verval, terwijl ik geloof dat de agrarische omgeving juist een goede basis is om mensen weer samen te laten werken en te laten bouwen aan een toekomst. Tussen groei en krimp ligt voor mij een groot experiment.

Hierbij vind ik het belangrijk een opdracht maatschappelijk in te steken. Ik geloof in een evenwichtige groei tussen materiële en immateriële behoeften en eigenschappen. Eerlijk en puur leven is hierbij een motto dat past in onze tijd.

De bewoners van De Cultuurboerderij werken aan hun eigenwaarde. De vragen: Wie ben ik?; Waar kom ik vandaan?; en Waar ligt mijn toekomst? zijn het gevolg van het traject waar zij aan deelnemen. Het volgen van de eigen roots is voor deze groep van groot belang. Het delen van opgedane kennis en ervaringen draagt positief bij aan integratie. De functies horeca en landwinkel scheppen ruimte voor het delen van traditionele kennis en ervaring.

Met het concept symbiose (samenleven in wederzijds voordeel) laat ik middels een respectvolle vormgeving zien dat een agrarisch thema mensen bij elkaar brengt en hun kansen in de maatschappij vergroot. Het concept komt tot uiting in diverse waardes. Zo zal de basis van de vormgeving aansluiten bij zijn agrarische context, wat het ontwerp authentiek en puur maakt. Dit geeft perspectief aan de omgeving en de wensen van externe stakeholders.

De waarde ‘agrarische culturen’ is daarentegen interessant voor het welzijn van de interne stakeholders. Dit biedt ruimte aan invloeden van diverse culturen. Door het toepassen van een juiste symbiose ontstaat er een prettige locatie waar gewerkt, gewoond en ontspannen kan worden.”

Judith Snoeijen
“Het ontwerp vak biedt mij de kans de wereld met een open mind te verkennen. Dat inspireert en fascineert me, houdt me scherp en verbindt mij met opdrachtgevers en gebruikers. Bescheiden luister ik, observeer en interpreteer ik. Daardoor kan ik met empathie ruimte scheppen en herscheppen, waarderen en herwaarderen.”

 

 

Contactgegevens:

Naam: Judith Snoeijen
Academie: Saxion, Jan des Bouvrie Academie
Web: www.judithsnoeijen.nl

Afstudeerproject De Cultuurboerderij

Link naar video afstudeerproject

  • Date 15 september 2017
  • Tags Genomineerden

Related Projects