Eva Hoonhout

Eva Hoonhout

Making a Living

In het werk van Eva Hoonhout (1990) staat de complexe relatie tussen het oppervlakte van het afgebeelde object en de fysieke kwaliteiten van onze materiële omgeving centraal. ‘Making a living’ is sculpturale installatie rondom het geconstrueerde karakter van een privé ruimte; een thuis en het narratief opgelegd door massa productie. Het werk vindt zijn kern in het domein van de commerciële afbeelding, de regels van het massaal geproduceerde object en de individuele alledag van de bewoner. Bij het maken van het werk gebruikt Hoonhout materialen, objecten en regels die bekend zijn in deze domeinen, waarbij een narratief ontstaat rondom het afgebeelde nieuwe object en het actieve gebruikte object.

De installatie bestaat uit verschillende elementen die samenkomen en daarmee een fictieve situatie creëren van een etalage in wording. Het tapijt ligt als een pad door de ruimte en begeleidt de bezoeker langs de onvolledig gemonteerde meubel- objecten. De gelamineerde objecten zijn bedrukt met ontworpen gebruikssporen die beginnen op te vallen wanneer ze zich op elk object lijken te herhalen. Keramieken objecten achtergelaten en verspreid over de ruimte werken ook als sporen van menselijke aanwezigheid. Bij het passeren van een stoffen object met geborduurde zin, leest je: ‘A magazine and a book were laying on top of each other in an attempt to organize the scene.’

Op verschillende vlakken gaat het werk over de waarden van het fysieke, het materiele en het afgebeelde en probeert het nieuwe inzichten te vinden binnen het ontworpen karakter van onze collectieve en individuele levens.

 

Contactgegevens:

Naam:Eva Hoonhout
Academie: Studio for Immediate Spaces Sandberg Institute, Amsterdam
Website

Eindexamen expo

  • Date 15 september 2017
  • Tags Genomineerden

Related Projects