Abet Laminati

Abet Laminati

Sinds enkele jaren heeft Abet de focus gelegd op een intensiever contact met de markt en de samenwerking met de bni speelt daarin een belangrijke rol. De activiteiten richten zich nu op projecten en alle partijen die daarmee bezig zijn. Daarnaast worden de banden met de voorschrijvende partijen versterkt door goed te luisteren naar de wensen en eisen en daar vervolgens op in te spelen.

Abet heeft een duidelijke scheiding tussen interieur-exterieur gemaakt voor de architect en interieurarchitect. Er is nu een architectenbox met het gehele interieurprogramma en een aparte architectenbox met het complete exterieurprogramma. Voor de interieurbouwer en aannemer heeft Abet respectievelijk de Stock Selection en de Runner Selection samengesteld, om ook deze partijen snel en adequaat te kunnen bedienen. Op deze manier is Abet steeds sterker aanwezig in de gehele keten, waardoor het voor de architect eenvoudiger wordt om zijn of haar ontwerp te laten uitvoeren zonder concessies te hoeven doen.

Een van de hoogtepunten in 2017 is de deelname aan Design District  in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het thema “De Verlichting van Hout” is door glaskunstenares Carina Riezebos op een bijzondere manier uitgewerkt tot een reusachtige kroonluchter, die is opgebouwd uit elementen van HPL en handgeblazen glasdruppels. Dit ontwerp heeft ertoe geleid dat Abet Laminati en Carina Riezebos in 2018 zijn geselecteerd om iets bijzonders te presenteren bij Masterly: The Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Ook zijn er in 2017 weer diverse mooie projecten gerealiseerd. Een sprekend voorbeeld is het Europese hoofdkantoor van Shimano in Eindhoven. Fokkema & Partners Architecten heeft het interieur ontworpen, met in gedachten de missie van het bedrijf: “to promote health and happiness through the enjoyment of nature and the world around us”. Men heeft onder andere gekozen voor houtprints in diverse oppervlaktestructuren, gecombineerd met Polaris. Een ander opvallend project is Van der Valk Utrecht, waar de kern van de parkeergarage is voorzien van 81 panelen met digitale print van iconische gebouwen in binnenstad.

Foto’s Shimano: Horizon Photoworks
Foto Van der Valk: Henk Leijen
Foto Design District: Johannes van Camp

  • Date 8 september 2017
  • Tags Partners

Related Projects